BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály is elbúcsúzott a legendás fitnesztrénertől

Kozma Zsuzsa tragikus hirtelenséggel hunyt el, miután jordániai nyarlásán megcsúszott egy sziklán.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán búcsúzott el a tragikus körülmények között elhunyt fitneszedzőtől, Kozma Zsuzsától, aki gyerekek százaival kedveltette meg a mozgást.

20200311 NógrádFittmóka, Kozma Zsuzsanna zenés tornaóra foglalkozás a Angyalvár Óvodaban.fotó: Németh András Péter NAPSzabad Föld
Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

A tárcavezető bejegyzésében arról írt, hogy maga sem akarta elhinni először a fitneszedző haláláról szóló hírt, valamint felidézte, hogy sok rendezvényen találkozott Kozma Zsuzsával. A mindössze 53 évesen, egy baleset miatt elhunyt tréner a pénzügyminiszter szerint 

a mindennapi mozgás elhivatott követe volt, aki sokaknak fog hiányozni.

Végezetül Varga vigasztalódást kívánt a családtagoknak, valamint azt, hogy a sportnagykövet békében nyugodjon.

A Tények már korábban beszámolt arról, hogy túrázás közben meghalt egy magyar fitneszedzőnő Jordániában, miután a hegycsúcson fotót szeretett volna készíteni. Volt párja, Pál Gergely a műsornak interjút is adott, mert úgy érezte, fel kell szólalnia a balesetről szóló hír miatt érkezett támadó hozzászólások ellen. Elmondása szerint, a tréner pontosan tudta, hogy milyen veszélyesek ezek az extrém hegyi túrák, valamint a sziklákon való tornázás.

Pintér László, a Magyar Hegymászó Szövetség kommunikációs vezetője a Mokkában elmondta, a túravezető köztudottan képesítés nélkül végzi évek óta ezt a tevékenységet, és volt már a túráján korábban is egy haláleset.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.