BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életfogytiglani börtön vár Nancy Pelosi férjének támadójára

Bűnösnek mondta ki a bíróság csütörtökön.

Szövetségi tisztségviselő elrablására tett kísérletben és szövetségi tisztségviselő közvetlen hozzátartozója ellen elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek a bíróság a 43 éves David DePape-et, aki tavaly kalapáccsal támadt Nancy Pelosinak, az amerikai képviselőház akkori elnökének férjére.

Fotó: AFP

DePape ügyét az egyik San Franciscó-i bíróságon tárgyalták, és a CNBC tudósítása szerint akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik. 

Az ítélethirdetést lehajtott fejjel, látható érzelmi reakció nélkül hallgatta végig.

A 83 éves Paul Pelosi súlyos fejsérüléseket szenvedett tavaly októberben, amikor a támadó betört az otthonukba, és azt kiabálta: „Hol van Nancy, hol van Nancy?” A támadót a házelnök férje mellett állva megörökítette a segélyhívásra kiérkező egyik rendőr testkamerája is. A támadó ellen két nappal később már vádat is emeltek.

„Pelosi elnök asszony és a családja mélységesen hálás az áradó imákért és meleg kívánságokért, amelyeket a férje sokaktól kapott országszerte ebben a nehéz időben. A Pelosi család nagyon büszke az apukájára, aki rendkívüli higgadtságot és bátorságot tanúsított egy éve a támadás éjszakáján és ezen a héten a tárgyalóteremben” – nyilatkozta Nancy Pelosi szóvivője, aki hozzátette, hogy Paul Pelosi szerencsére folytatja a felépülést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.