BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lépnie kellett az Airbnb-nek a koronavírus miatt

A szállást adók és foglalók egyaránt ingyenesen lemondhatják a foglalást.

A koronavírus már több mint 70 országban jelent meg, köztük Magyarországon, a járványra – illetve az ezzel járó utazási tilalmakra – reagálva az Airbnb egy új lemondási opciót vezetett be – írja a Portfolio.

A szállást adók és foglalók egyaránt ingyenesen lemondhatják a foglalást abban az esetben, ha az adott területen a koronavírus miatt utazási korlátozásokat, tiltásokat vezettek be.

Jelenleg Észak-Olaszország egyes területein, Dél-Koreában és Kína szárazföldi részein lehet így visszamondani a foglalásokat.

Fotó: AFP

Azok a vendégek, amelyek a súlyosan érintett területeken élnek, szintén ingyenesen lemondhatják foglalásaikat. A koronavírusos betegek szintén ingyen mondhatnak le bármilyen Airbnb-szállást, és azok is, akik a vírus miatt korlátozott légi forgalom miatt nem tudnak utazni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.