BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetlen nap alatt eladott lakások és házak? – nem mese, összeszedtük az ingatlanpiaci legeket

Nem is egy lakás és ház talált tulajdonosra 24 órán belül idén, miközben olyan is szerepelt a kínálatban, amit csaknem hat éven át kínáltak megvételre. A legnagyobb ingatlanhirdetési portál, az Ingatlan.com a Világgazdaság számára kigyűjtött rekordjai között szemezgettünk.

Mennyit fizetett új tulajdonosa idén a legdrágábban eladott házért, és vajon mennyi ideig tartott, amíg a kínálatban legtovább szereplő ingatlan vevőre talált? – többek között erről kérdeztük az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, Balogh Lászlót. Következzék a Világgazdaság exkluzív listája.

Ingatlan
Tíz hónap után talált rá új tulajdonosa erre a különlegesen értékes ingatlanra, ami a hirdetési ára alapján a toplistát vezeti / Forrás: Ingatlan.com

A legdrágábban eladott ház

Mintegy 890 millió forintért kerestek új gazdát egy II. kerületi, 2013-ban épült, újszerű, négy háló- és három fürdőszobás háznak, amely egy 1000 négyzetméteres telken áll, ahol úszómedence is található. 

Az ingatlan majdnem 10 hónapig volt a piacon.

A legolcsóbb ház

A Somogy vármegyei Istvándiban 800 ezer forintért kelt el egy 60 négyzetméteres, kétszobás családi ház, amelyet az új tulajdonos valószínűleg elbont majd. Nemcsak leromlott állapota miatt, hanem azért is, mert a 2500 négyzetméteres telken elfér akár több új ingatlan is.

A leghosszabb ideig árult lakás

Csaknem hat évig, azaz 2160 napig kínáltak megvételre egy VIII. kerületi, négyszobás, 108 négyzetméteres lakást, amely 99,9 millió forintos áron szerepelt a kínálatban.

A leggyorsabban eladott ingatlanok

Idén 71 olyan ingatlan került vevőhöz közvetlenül a tulajdonostól, amelyiknél az eladók egy napon belül értékesítették a lakásukat vagy házukat az Ingatlan.com felületén. Ez a portfólió nem tartalmazza azokat, amelyeket a közvetítők kínáltak.

A leggyorsabb eladások közé tartozik vidéken, a Zala vármegyei Söjtörön egy felújítandó, hatszobás, 186 négyzetméteres családi ház, amely 6,5 millió forintért kelt el.

Budapesten egy nap alatt ment el egy másfél szobás, 47 négyzetméteres, XVIII. kerületi téglalakás 42 millió forintért.

A legtöbb telefonos megkeresés

Egy székesfehérvári, kertkapcsolatos, 160 négyzetméteres, szinteltolásos, ötszobás, két fürdőszobás, szigetelt sorházrész nagy terasszal, pihenőkerttel volt a legérdekesebb a lakásvásárlók számára idén. 

Ingatlan
Csaknem másfél ezren érdeklődtek erre a meghirdetett házra / Forrás: Ingatlan.com

A fehérvári háznak az ingatlanközvetítő által tavaly karácsonykor feladott hirdetésére idén több mint 1400 telefonos megkeresés érkezett az érdeklődők részéről. Az ingatlan végül április végén talált vevőre.

Hol lakhatnak ma a milliárdosok Magyarországon?

Nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy út végi palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon, Lagzi Lajcsi mocsai kastélya pedig az ezüstérmes a lakáspiaci toplistán. A több milliárdot érő ingatlanok általában több évig vannak eladósorban, az eurósított irányárakkal pedig évről évre történelmi rekordokat írnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.