BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Orbán Ráhel a turai kastély sorsáról

A turai Botaniq Hotel kastélyszálló még pár hétig működik hotelként. Orbán Ráhel úgy fogalmazott, hogy patthelyzettel kellett szembenézniük.

A sajtó egy hete számolt be arról, hogy már csak néhány hétig üzemel hotelként a turai ötcsillagos kastélyszálló. A BDPST Zrt. szerint a leányvállalatánál csupán „az üzleti modell finomhangolása” zajlik.

ORBÁN Ráhel
Orbán Ráhel úgy fogalmazott, hogy patthelyzettel kellett szembenézniük / Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Korábban Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy 

a turai Botaniq Hotel kastélyszállót nem zárják be, 

de „a privát bérlések és az egyedi rendezvények iránt jelentősen megnövekedett igényekre” reagálva a klasszikus hotelszerű működés helyett a csoportos szálláshely-szolgáltatásra, valamint a rendezvények kiszolgálására állnak át. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az 1883-ban épült neoreneszánsz stílusú kastély a BDPST Group teljes körű rekonstrukcióját követően 2020 nyarán nyílt meg. A Budapesttől 50 kilométerre fekvő turai kastély évekig szállodaként és rendezvényhelyszínként működött.

„A turai egykori Schossberger-kastély üzemeltetése kapcsán egy nagy kihívással szembesültünk már a kezdetektől” – fogalmazott Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója a Mandinernek. Hozzátette, érzékelni lehetett azt a patthelyzetet, hogy mi történik akkor, ha rendezvényszervezést és szobafoglalásokat is ki akarnak egyszerre szolgálni. Ezért úgy döntöttek, hogy „ez a konfliktus ne álljon fenn”, és 

mostantól vagy különleges eseményekre adják ki a kastélyt, vagy csoportos foglalásokra.

„Az eredeti alapkoncepció is az volt, hogy rendezvényekre fókuszálunk, de mivel pont a Covid kellős közepén tartottunk nyitáskor, amikor megborult a piac, ezért ahhoz próbáltunk alkalmazkodni” – mondta.

Most három-négy évvel a Covid után azt látjuk, hogy újra a rendezvények felé érdemes menni

– mondta.

A Tiborcz tulajdonában lévő BDPST Group 2015-ben alakult, a csoport eleinte csak ingatlanfejlesztéssel, turizmussal foglalkozott, majd a Gránit Bank megszerzésével a pénzpiacon is megjelent, később a pénzügyi szolgáltatási palettáját egészítette ki a Diófa Alapkezelővel és az Equilorral. 2022-ben megvette a Waberer’s Internationalt is, amellyel a logisztikai szegmensbe is belépett. Tiborcz István felesége Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya, a BDPST Group kreatívigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.