BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot nőtt Japán autóexportja

Megugrott Japán kivitele áprilisban a globális keresletnövekedés hatására. A pénzügyminisztérium hétfőn azt közölte, hogy a japán kivitel 7,8 százalékkal nőtt áprilisban, és ezzel már a 17. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést.

Szakértők némileg nagyobb, 8,1 százalékos bővülésre számítottak a márciusi 2,1 százalékos növekedést követően.

Áprilisban különösen az autók és az elektronikai termékek exportja nőtt. Az autók és autóalkatrészek kivitele 15,3 százalékkal, az elektronikai termékeké pedig 18,2 százalékkal bővült.

Japán kivitelének növekedése az Egyesült Államokba 4,3 százalékra gyorsult éves szinten áprilisban a márciusi 0,2 százalék után.

Az Egyesült Államokkal szembeni japán kereskedelmi többlet 615,7 milliárd jen (5,55 milliárd dollár, 100 jen=242,21 forint) volt áprilisban, 4,7 százalékkal nagyobb a tavaly áprilisinál.

Áprilisban a japán behozatal 5,9 százalékkal nőtt éves szinten a márciusi 0,6 százalékos csökkenés után.

Japán áprilisi külkereskedelmi mérlegében 626 milliárd jen (5,65 milliárd dollár) többlet keletkezett. Egy éve az aktívum nagyobb, 797 milliárd jen volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.