BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte forgalmát a Roto-csoport magyar leányvállalata

A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. mind hazánkban, mind délkelet-európai piacain kereslet növekedést érzékel és jelentős árbevétel-növekedésre számít - derül ki a cég közleményéből.

A német Roto-csoport magyar leányvállalata, a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Magyarország mellett 14 délkelet-európai országot is ellát a termékeivel, az idén 5 százalék körüli árbevétel-növekedésre számít ezen a piacon, ahol tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételre tett szert – közölte a társaság.

Hozzátették, a 2017. második féléve óta tapasztalt keresletnövekedés indokolta, hogy a társaság a nemzetközi piacán idén az elmúlt évek 2-3 százalékos növekedésénél magasabb 5 százalék körüli árbevétel-növekedéssel számol.

A társaság magyarországi nettó értékesítési árbevétele 2017-ben meghaladta a 3,5 milliárd forintot, ami több mint 363,64 millió forintos növekedés 2016-hoz képest a közlemény szerint.

Idén a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a magyarországi piacán is 5 százalékos bővülést vár a cég. Várakozásait a magyar ingatlanpiacon tapasztalható konjunktúrával és a felfutó hitelezéssel indokolta, amelyben fontos szerepet tulajdonítanak a családi otthonteremtési kedvezménynek és a kedvezményes 5 százalékos áfakulcsnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei, lövői székhelyű cég ablak- és ajtóvasalat technológiát értékesít fa, műanyag és alumínium nyílászárókhoz. A Roto másik magyar érdekeltsége a Roto Elzett Certa Kft. pedig a bukó-nyíló ablakvasalatok gyártóbázisa. A Lövőn található gyár 1991 óta van a Roto-csoport tulajdonában, a cég jelenleg 650 munkavállalót foglalkoztat.

A közleményben kitérnek arra, hogy a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. nagy hangsúlyt helyez a tudásmegosztásra, a társaság a még működő 72 faipari középiskola közül 65 intézménnyel áll kapcsolatban.

A világszerte 18 üzemmel rendelkező Roto-csoport 2016-ban közel 4900 embernek adott munkát, éves árbevétele pedig elérte a 630 millió eurót.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.