BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre bátrabban rendelünk külföldi webshopokból

Avilág internetes vevőinek már 55 százaléka vásárolt külföldi webshopokból a PayPal és az Ipsos 31 országban készült fogyasztói felmérése szerint.

A technológiai fejlődés révén a fogyasztói trend egyértelműen az online vásárlás irányába mutat, így egyre több szupermarket kereskedik online platformon. Magyarországon több mint 25 olyan élelmiszer-kiskereskedelmi üzletlánc működik, ahol lehetőség van webes vásárlásra is,

a négy legnagyobb online szupermarketnek (Tesco, Auchan, GRoby, Príma) pedig ma már több mint egymillió látogatója van havonta – tudtuk meg Wettstein Alberttől, a Smartkosár marketingvezetőjétől.

Az áruházak sokszor teljesen eltérő árai miatt azonban az árérzékeny vásárlók egyre nehezebben tudják eldönteni, hol érdemes vásárolniuk. A K&H inkubátorprogramjában működő startup, a Smartkosár csapata éppen erre kínál megoldást:

a felületen nem egyesével hasonlítja össze a termékeket a fogyasztó, hanem a teljes vásárlói kosarat nézheti.

Mivel az egyes kosarak árai között a tesztek alapján átlagosan 30 százalékos eltérés figyelhető meg, a szolgáltatás segítségével egy négytagú háztartás akár kéthavi nettó átlagkeresetnek megfelelő összeget is megspórolhat egy év alatt – tette hozzá a marketingvezető.

Eközben a világ internetes vevőinek már 55 százaléka vásárolt külföldi webshopokból a PayPal és az Ipsos 31 országban készült fogyasztói felmérése szerint. Ezekről az oldalakról leggyakrabban ruhát, cipőt, háztartási elektronikai cikkeket, játékokat és hobbitermékeket rendelnek. A globális fogyasztók fele azért vásárol külföldön, mert az adott termék nem kapható a saját országában, egyharmaduk pedig érdekes helyi terméket keres más országok webáruházaiban.

„A nemzetközi e-kereskedelmi forgalom folyamatos bővülését tapasztaljuk, platformunkon a kapcsolódó kifizetések összmennyisége 49 százalékkal nőtt a 2016 és 2018 első negyedéve közötti időszakban” – mondta Marcin Glogowski, a PayPal kelet- és közép-európai régióért felelős ügyvezető igazgatója.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.