A kantalup típusú, narancssárga húsú, lédús, mézédes dinnye a sziget északi részén fekvő Jubariban, a sárgadinnye-termesztés központjában termett. Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat abból az alkalomból, hogy 10 éve került piacra sárgadinnye-ízesítésű szódavize.
A jubari sárgadinnye darabját általában 4 és 10 ezer jen (10,6-26,6 ezer forint) közötti áron kínálják, és rendszerint ajándéknak vásárolják. Az idei szezonnyitó aukción elért rekordár messze meghaladja a korábbi rekordot, a tavalyi 3,2 millió jent (8,5 millió forint).
Az aranyáron vásárolt dinnyét a vevő, a nagojai Pokka Sapporo Food & Beverege Ltd. először közszemlére teszi a szapporói nagy sportcsarnokban és a nemzetközi repülőtéren, majd szín- és illatelemzésnek veti alá új termékek kifejlesztése céljából.
Jubariban csütörtök reggel kezdődött a sárgadinnyeszüret, amely várhatóan július elején tetőzik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.