BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még számolják a multiknál a béreket

A minimálbér és a garantált bérminimum megemelt összegének kigazdálkodását a nagyobb cégek várhatóan különösebb nehézségek nélkül oldják meg ebben az évben is.

Már javában zajlanak az idei évre vonatkozó bértárgyalások a Világgazdaság által megkérdezett nagyvállalatoknál. A kötelező minimálbér és bérminimum összegének kigazdálkodása nem okoz számukra problémát.

A Magyar Suzuki Zrt. nagy figyelmet fordít munkavállalói erőfeszítéseinek megfelelő kompenzálására, a munkavállalók megtartására, figyelembe véve a mindenkori munkaerőpiaci kereslet-kínálati viszonyokat

– közölte lapunkkal Bonnár-Csonka Zsuzsanna, az autóipari cég kommunikációs vezetője. A vállalat az elmúlt években számos olyan intézkedést hozott, amelyet a dolgozóival és az üzemi tanáccsal folytatott párbeszéd eredményezett. Ennek betudhatóan 2018-ban és 2019-ben összesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtott végre a fizikai foglalkoztatottak körében.

 

A Suzuki 2018-ban és 2019-ben összesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtott végre a fizikai foglalkoztatottak körében
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az országos kiterjedésű beszállítói hálózatban dolgozókkal együtt mintegy tízezer embernek munkát adó társaság a 2020-as üzleti évre vonatkozó béremelés kérdésével jelenleg is foglalkozik, konkrétumokról azonban még nem tudott beszámolni.

A magyarországi Bosch csoport csaknem 15 ezer munkatársat foglalkoztat, az egyes gyártó-, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi. „A vállalat minden évben a piaci környezetnek megfelelően és a törvényi előírások maradéktalan betartásával emeli a munkavállalók fizetését” – nyilatkozta a Világgazdaságnak a cég. Jelezték, hogy a béremelések vállalatonként és tevékenységi területenként eltérők, a mértékükről a Bosch jelenleg is egyeztet a munkavállalók képviselőivel. Ennek eredményéről még ők sem tudtak konkrétumokat megosztani.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.