BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Perlik a Walmart láncot

Sokba kerülhet az áruházláncnak az opioid-válság.

A amerikai igazságügy beperli a Walmart áruházláncot, mert a minisztérium szerint a vállalat is felelős az opioid-válság kialakulásában, mivel

a gyógyszertáraiban megfelelő ellenőrzés és kellő tájékoztatás nélkül lehetett vásárolni, rendkívül addiktív, opiát-tartalmú gyógyszereket

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: számos per van folyamatban gyártók és forgalmazók ellen, melynek eredményeképpen az OxyContint gyártó Purdue Pharma már csődöt is jelentett.

Fotó: Yichuan Cao/NurPhoto/Getty Images

Mint mondta, egyelőre polgári perről van szó a Walmart ellen, de a minisztérium szóvivője nem zárta ki a büntetőügy megindítását sem. A részvény árfolyama a rossz hírek hatására csak 1,21 százalékkal esett vissza a tegnapi kereskedésben. Ami arra utal, hogy a befektetők egyelőre kivárnak. Annál is inkább, mert még a Trump adminisztráció indította a pert, s nem lehet tudni, hogy a Biden által jelölt új tárcavezető milyen álláspontot foglal el a kérdésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.