BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kötelező akció: bejlentette a Lidl, milyen árak lesznek a boltokban

A kötelező akciók kivezetése után vált kérdéssé, hogyan változnak az árak a boltokban. A Lidl most ígéretet tett a vásárlóknak.

Miután július 1-jétől a kormány kivezette a boltok kötelező akciózását, a Lidl közleményben jelentette be, hogyan hat mindez a saját áraira.

Walbrzych,,Poland,-,29.12.2023:,Lidl,Is,A,German,International,Discount
Kötelező akció: bejelentette a Lidl, milyen árak lesznek a boltokban / Fotó: Shutterstock

Magyarország legnagyobb boltlánca először is jelezte, hogy a vásárlók érdekében maradnak a kedvezményes élelmiszerárak és az akciókat is folytatják a Lidl Magyarország áruházaiban. Felidézték, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése értelmében július 1-jétől a hazai áruházláncoknak már nem kötelező hatóságilag az árengedmények alkalmazása.

Hogyan változnak az árak a Lidlben?

A piacvezető kiskereskedelmi áruházlánc azonban folytatja az árak befagyasztását és tartós árcsökkentési programjának keretében

újabb 100 termék árát csökkenti.

Ezt azzal indokolták, hogy a vállalat számára kiemelten fontos, hogy az élelmiszereket a lehető legjobb áron kínálja a vásárlói számára. Az akciós termékek száma tehát az ígéret szerint a jövőben sem fog csökkenni a diszkontláncnál. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy a vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói igényeket és ennek alapján dönt, hogy hétről hétre milyen árucikkekhez juthatnak olcsóbban a vásárlók. 

Emellett megmarad a már jól ismert tartós árcsökkentési program is, aminek keretében 2024 májusában már 700 termék volt tartósan olcsóbb az egy évvel ezelőttihez képest. Az újonnan meghirdetett száz termék között vannak

  • felvágottak,
  • friss húsok,
  • pékáruk,
  • tejek és tejtermékek,
  • kávék,
  • grilltermékek,
  • csokoládék és ostyák.

A Lidl néhány konkrétummal is szolgált: csökken az ára a Hazánk Kincsei nemespenészes szaláminak, a Dulano light bécsi virslinek, a klasszikus ciabattának, az epres fánknak, vagy éppen az Alesto diákcsemegének. Az árcsökkentés mértéke akár a 33 százalékot is elérheti.

SPAR a kormány ellen: folytatódik a háború – csúnya üzenetet kapott Brüsszeltől Magyarország

A SPAR nem tett le róla, hogy revansot vegyen a magyar kormányon. A harcba már eleve nyakig beleálló osztrák főnök, Hans K. Reisch most újabb fejezetet nyitott: Brüsszelben lobbizott a magyar szabályozás ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.