BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 263. napja – légicsapás érte a Hamász egyik vezetőjének otthonát, több mint 10 halott

null
Összefoglaló:

Kedden hajnalban a Hamász egyik vezetőjének, Iszmail Hanije családjának tíz tagját ölte meg egy izraeli légicsapás – közölte a gázai polgári védelmi ügynökség. A támadást az izraeli hadsereg nem erősítette meg.

Az izraeli hadsereg helikoptere
háború
hamász
gázai övezet
Az izraeli hadsereg helikoptere bevetésen / Fotó: AFP

A csapás a Hanije család otthonát érte az al-Shati menekülttáborban, a Gázai övezet északi részén – mondta Mahmud Basal, a Hamász által uralt terület polgári védelmének szóvivője. „Tíz mártírral több van a bombázás miatt, köztük van Zahr Hanije, a terrorszervezet vezetőjének a húga” – mondta Basal az AFP-nek. Kiemelte, hogy

valószínűleg számos holttest még a romok alatt van, de nincs meg a szükséges felszerelésük a kiemelésükhöz.

A polgári védelmi csapatok a holttesteket a közeli gázai al-Ahli kórházba szállították – tette hozzá Basal, aki arról is beszámolt, hogy a támadás miatt sok a sérült is. Az AFP megkeresésére az izraeli hadsereg azt mondta, hogy

tud a jelentésekről, de nem tudja azokat megerősíteni.

Hanije három fiát és négy unokáját veszítette el egy izraeli támadásban áprilisban Gáza középső részén, a hadsereg terrorista tevékenységgel vádolta őket is. A politikai vezető akkor azt mondta, hogy családjának mintegy 60 tagja halt meg azóta, hogy október 7-én kitört a háború. Az AFP emlékeztetett: a háború azután kezdődött, hogy a Hamász példátlan támadást indított Izrael ellen, melyben 1195-en, nagyrészt civilek vesztették életüket. A terület egészségügyi minisztériuma szerint Izrael légi, szárazföldi és tengeri hadjárata azóta legalább 37 626 embert ölt meg Gázában, többségében civileket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.