BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánik, káosz és több halott a mai tűzijátékon

A ma esti tűzijátékot - a meteorológusok jóslata szerinti időben - este kilenc után néhány perccel óriási vihar zavarta meg. Az MTI értesülése szerint a pesti alsó rakparton egy ember meghalt, legalább tizen pedig megsebesültek. Az Index úgy tudja, hogy a Batthyány téren ledőlt a délután légiversenyre épített média-tribün, a Clark Ádám téren egy fa dőlt a tömegre. Információink szerint mindkét helyszínen egy-egy halálos áldozata és több sebesültje volt a szerencsétlenségeknek.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter két halottról tud, akikre a Batthyány téren egy nagy méretű fa dőlt. A Tűzoltoságnak m,inden kapacitása le van kötve, elképzelhető, hogy aki a 105-ös segélyhívó számot tárcsázza tíz percig sem tud beszélni munkatársukkal. Molnár arra kérte a telefonálókat, hogy ebben az esetben se tegyék le a telefont, mert akkor újra a sor végére kerülnek.

Két ember sérült meg a pesti Vigadó teraszán, illetve a Marriott szállodánál, ahol a betört ablakokból kizuhanó üveg sebezte meg a nézőket. Súlyos és könnyebb sérültek vannak Budán, a Sándor-palota környékén is.

A tűzijáték nézőit a kidőlő fák, leszakadt faágak, betörő ablakok kihulló üvegcserepei sebezték meg.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója a pesti Vigadó elől azt jelentette, hogy a pánikba esett emberek mélygarázsokba, illetve a kis földalattiba menekülnek.

Kaotikus jelenetekről számolt be az MTI tudósítója a budai oldalról, a Batthyány-térről, ahol legkevesebb két ember sérült meg, amikor a nézőkre dőlt a délutáni légi parádéról tudósító újságírók számára felállított emelvény.

A meteorológiai intézet tájékoztatása szerint a tűzijáték megkezdése után nem sokkal óránként 80-100 kilométer sebességű széllökésekkel tört a fővárosra a vihar.

A tüzijáték elején az eső lezúdúlásakor igazi világvégehangulat és kisebb pánik alakult ki Budán a Margit körúton - számolt be az Index. Szülők kisgyerekekkel futva menekültek haza, miközben a tetőről cserepek estek le, a kitört ablakokból üvegszilánkok zuhogtak a járdára, több helyen megszólaltak az autók riasztói, a hegyről pedig patakokban zúdult le a víz. Az eső a nagy szél miatt vízszintesen esett, így látni egyáltalán nem lehetett.

Az Árpád-hídnál percek alatt százak gyűltek össze a 26-os busz megállójában, sokan pedig gyalog menekültek.

A VGO munkatársa a Margit hídon menekülő ezreket látott (miután egyáltalán látni lehetett a sűrű esőfüggönytől), a budai oldalra tűzoltóautók haladtak. A vihar kitörésekor a Dunán közlekedő hajók pánikszerűen igyekeztek eljutni a tüzijáték helyszínéről biztonságosabb helyekre. A Margit hídonmostanára már többé-kevésbé helyreállt a normális forgalom, bár Budáról Pestre csak lépésben lehet haladni. (Index - MTI - VGO)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.