BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adócsalás, hamisítás - Mégsem mond le Kisléta polgármestere

Tizennyolc millió forintos adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélte el a bíróság Kisléta polgármesterét, a város első emberének mégsem kell lemondania tisztségéről. - idézi a Híradó a távirati irodát.

Az önkormányzati tisztségviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerint ugyanis a polgármesterség abban az esetben szűnik meg, amennyiben a polgármester tisztségével összefüggő bűncselekményt követ el.

A jogerősen elítélt önkormányzati vezető nem a polgármesteri tisztségével összefüggően követte el a bűncselekményt.

 A bírósági elnökhelyettes-szóvivő írásos közleménye szerint Pénzes Sándort a bíróság öt rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben, több mint 18 millió forinttal csökkentő adócsalás büntettében és három rendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek a bíróság.

Mindezért 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.