BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életbe lépett a koszovói alkotmány

Életbe lépett Koszovó alkotmánya vasárnap. Ennek értelmében a koszovói ENSZ-misszió (UNMIK) feladatait a koszovói hatóságok és az Európai Unió katonái vennék át, de ezt Oroszország akadályozza.

Koszovó alkotmánya vasárnap nulla órakor lépett életbe. Az Európai Unió 2200 fős küldöttsége már a hétvégén megkezdte volna munkáját, de a Szerbiát támogató Oroszország ezt megakadályozta, arra hivatkozva, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem hagyta jóvá a lépést - írja a Hírszerző a Független Hírügynökség jelentése alapján.

A vita miatt az ENSZ-misszió nem vonult ki Koszovóból, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen minőségben maradtak a katonák. Az sem világos, hogy a többségében szerbek lakta területeket ki fogja felügyelni. Az egykori tartomány idén február 17-én egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét Szerbiától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.