BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Figyelem, új táblák az M7-es sztrádán!

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által koordinált pihenőhelyi beruházások befejezéséig az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. új táblákat helyez ki, amelyek segítik a közlekedők eljutását a közeli üzemanyag-töltő állomásokra.

A táblák az M7-es autópálya új, 20 kilométeres, Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti várhatóan június végén forgalomba helyezendő szakaszán, valamint a sztráda egyéb érintett szakaszain jelzik az igénybe vehető benzinkutakat.

Ezek kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy súlykorlátozás és időbeni kötöttség nélkül (napi 24 órás nyitva tartás) legyenek megközelíthetők, és földrajzi helyzetük alkalmazkodjon a hazai autópályákon szokványos 30-50 kilométeres benzinkút sűrűséghez.

A benzinkutakat a vonatkozó műszaki előírásnak megfelelő KRESZ táblák jelölik (kék mezőben az irányt jelző nyíllal, a kiegészítő táblán pedig a főút útszámpajzsával és a táblától mért távolsággal).

Az ÁAK által jelzett töltőállomások a 7-es főúton találhatók, a táblák az autópályán épülő kutak üzembe helyezéséig maradnak kint. A KKK vagyonkezelésében lévő gyorsforgalmi úthálózaton az idén hat helyen folyik töltőállomások telepítésével járó komplex pihenőhelyek fejlesztése. Nevezetesen M3-on Kálmánházánál, Az M0-n Alacskánál (M0), Az M7-esen Balatonlellénél, Balatonkeresztúrnál, Zalakomárnál és Becsehelynél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.