BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Holnap Gyurcsány-Fodor-találkozó

A parlamentben tart megbeszélést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ vezetője kedden. Úgy tudni, a kormányfő nem készül semmilyen megállapodás-tervezettel és nem született külön erre az alkalomra kormányzati cselekvési terv sem.

Gyurcsány szerint a találkozón abban kell egyetértésre jutni, melyek azok a konkrét intézkedések, amelyekkel a gazdaság dinamizálása kormányzati vagy egyéb eszközökkel ösztönözhető, de határozni kell adó- és járulék kérdésekben is. „Én amennyire látom, ma nem a koalícióról beszélgetünk. Fodor Gábor és köztem hétvégén egy hosszú beszélgetés zajlott, be kell valljam, nem erről esett szó” – fogalmazott korábban a miniszterelnök.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke szombaton találkozott Orbán Viktorral, a Fidesz vezetőjével. A másfélórás megbeszélés után a liberálisok elnöke azt mondta, hogy először azt szeretnék, ha a jelenlegi kabinet cselekvési programot alkotna. Ha ezt a programot nem tartja az SZDSZ elfogadhatónak, akkor jöhetne egy szakértői kormány, és ha ez sem vezet eredményre, csak akkor lehet szó előre hozott választásról.

„Az előrehozott választás felé vezető úton fontos állomás lehet a szakértői kormány felállítása, de ez hosszú távon életképtelen lenne. Az SZDSZ és a Fidesz viszonya nem lesz tartós, hiszen nem stratégiai az együttműködés, csupán a pillanat terméke” – mondta Török Gábor. A politológus szerint ha az ellenzéki pártok összefognának, akkor meglenne az elegendő mandátum egy konstruktív bizalmatlansági indítványhoz, azaz a miniszterelnök leváltásához, miközben a helyére egy újat jelölnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.