BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lukasenko meghívta a pápát

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök meghívta XVI. Benedek pápát, hogy látogasson el az országába.

A pápának szóló meghívást Tarcisio Bertone kardinálisnak, a Vatikán államtitkárának adták át Minszkben. Noha a kardinális nem válaszolt a pápa nevében, Bertone kardinális később biztató megjegyzést, tett, amikor belaruszi látogatását Keresztelő Szent János missziójához hasonlította, aki – ahogy fogalmazott – az egyházfő előfutáraként járt el.

Lukasenko elnöknek a pápa részére szóló meghívása különösen azért figyelemre méltó, mert Fehéroroszországot szoros szövetségi viszony fűzi Oroszországhoz, és a minszki kormány erősen pártolja az ortodox egyházat, amely viszont a moszkvai patriarchátus "helyi szervezete".

A pápa belarusz látogatására úgy is lehetne tekinteni, mint ugrólépés a néhai II. János Pál pápának a Szentszék részére megszabott politikai célkitűzés megvalósításához vezető úton: a majdani látogatásra Moszkvába...

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.