BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán percek alatt kirúgna 186 képviselőt

"Szigorú és takarékos" pártfinanszírozási szabályokat vezetne be Orbán Viktor - válaszolta a Fidesz elnöke az [origo] olvasóinak a kérdéseire.

A párfinanszírozással kapcsolatos álláspontjára vonatkozó kérdés nyomán Orbán Viktor kijelentette, hogy "a szigorú és takarékos szabályozás híve".

Egy másik olvasó rákérdezett, kormányra kerülése esetén a Fidesz tervezi-e a parlamenti képviselők számának csökkentését. Orbán válaszul elmondta: "A parlament asztalán fekszik Navracsics Tibor előterjesztése, egy kész törvényjavaslat a parlament létszámának a mai 386-ról 200-ra való csökkentéséről. "Általában a hivatásos politikusok, beleértve az önkormányzati tisztségviselők világát is, félbevágásának, megfelezésének vagyok híve" - válaszolta.

Orbán Viktort a portál olvasói a Fidesz és az SZDSZ kapcsolatáról is faggatták.
A pártelnök hangsúlyozta, hogy az SZDSZ megítélése szerint "lejáratta magát", ugyanakkor arról is beszélt, hogy a népszavazás után az SZDSZ volt az egyetlen parlamenti párt, amely komoly változásba fogott. "A parlamentet egyszerű többséggel fel lehet oszlatni, és akkor új fejezetet is nyithatunk. Hát effélét" - mondta arról, hogy milyen együttműködést tart elképzelhetőnek a Fidesz és az SZDSZ között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.