BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

300 ezres büntetés egy eldobott csikkért és alkoholtilalom - Szigor Prágában

A helyszínen ezer, de a hatósági eljárás folyamán akár 30 ezer koronás (közel 300 ezer forintos) büntetést is fizethet az a személy, aki rágógumit vagy cigarettacsikket dob el egy prágai utcán.

Az új, szigorú köztisztasági szabályzat tegnap lépett életbe, s a cseh főváros önkormányzata bejelentette, hogy betartását az első naptól kezdve szigorúan ellenőrzi.

Bár a cseh lakosság több mint egy hónapja tud az új rendeletről, a külföldiek tájékoztatása egyenlő a nullával, s ez komoly gondokat, sajnálatos félreértéseket okozhat - jelentette ki Tomio Okamura, a cseh utazási irodák szövetségének szóvivője. Okamura szerint a rendelet bevezetése elhamarkodott. Ugyanakkor bírálta az utazási irodákat is, hogy ügyfeleiket erről a dologról nem tájékoztatják kellőképpen. A problémáról tudomásunk van, s a városi rendőrség az első napokban a külföldieket vétség esetén inkább csak figyelmeztetni fogja - reagált a bírálatokra Ludvík Klíma, a városi rendőrség parancsnok-helyettese. Leszögezte azonban, hogy a jövő héttől kezdve már senkivel sem tesznek kivételt. Július 7-én ugyanakkor életbe lép egy másik rendelet is, amely a belváros számos helyén megtiltja a köztéri alkoholfogyasztást, beleértve a sört is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.