BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egész városban lehetett hallani a robbanást - Lőszerraktár repült az égbe Szófiában

Robbanásokra ébredt a bolgár főváros csütörtök reggel. Nem sokkal reggel 7 óra előtt a szófiai Chelopechene negyed katonai létesítményében történt robbanást az egész városban lehetett hallani.

Helyi idő szerint fél 9-ig folyamatosan töltetek robbantak - írja a Novinite. A nemzeti polgárvédelem igazgatója elmondta: semmilyen káros anyag nem jutott a levegőbe, nincsen szükség evakuációra. A helyszínt helyi rendőrök, a katonaság és a polgárvédelem biztosítják.

Korábban a bolgár katonaság főparancsnoka elmondta: a környéken élők, ha tehetik, hagyják el a körzetet, mivel fennáll a veszélye, hogy repülő repeszek eltalálják őket.

A katonaság korábbi feje egy televíziós interjúban kifejtette: az érintett raktárban mintegy 20 tonna klasszikus robbanóanyagot tároltak, melyből 2,5 tonna elöregedett, azaz fokozottan veszélyes állapotban volt.

A helyszín jelenleg is megközelíthetetlen. A körzet lakosságát jelenleg evakuálják helyi, tömegközlekedési buszokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.