BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izomzat elfáradását késleltették a tapaszok - Baráth válasza a mentősöknek

Dr. Baráth Etele a Magyar Kajak Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, valamint Dr. Göndöcs Zsigmond az Országos MentÕszolgálat (OMSZ) főigazgatója a mai napon részletekbe menően áttekintették Kolonics György olimpiai és világbajnok tragikus halálának körülményeit, illetve az azt követő nyilatkozatokat.

Mindkét szervezet vezetője egyetértett abban, hogy egyes sajtó megnyilvánulások méltatlanok Kolonics György emlékéhez. A MKKSZ elnöke tanúsítja, hogy az OMSZ korrekt módon vizsgálta ki a mentőellátás körülményeit, és a vizsgálat eredményét elfogadja - áll a két szervezet közös közleményében.

Ludasi Róbert edző 2008. július 21.-i nyilatkozata alapján köszönetet mond azon mentődolgozóknak, akik lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon próbálták az olimpikont újraéleszteni. A két szervezet vezetője fokozottan kér minden olyan személyt, aki a tragédiával bármilyen módon kapcsolatba került, hogy teljes körben ügyeljenek az elhunyt sportoló személyiséghez fűződő jogaira.

Az MKKSZ elnöke - válaszolva a mentődolgozók nyílt levelében foglaltakra – kijelenti, hogy Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, melyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta. A tapaszokban lévő szer az izomzat elfáradását késlelteti. A két szervezet elhatározta, hogy közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint megelőzzék hasonló esetek előfordulását. A jelenleg is folyó vizsgálatok eredményéről beszámolnak a közvéleménynek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.