BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdekesen alakul Gyurcsány népszerűsége - Szonda Ipsos-felmérés

Utoljára tavaly decemberben fordult elő, hogy 50 alatti pontszámmal lehetett a politikusok népszerűségi rangsorát vezetni. Akkor és azóta folyamatosan Sólyom László állt-áll az első helyen, s most is ő foglalja el ezt a pozíciót. Mostani, 5 pontos visszaesése nem köthető valamely társadalmi, politikai csoporthoz, egy kicsit mindenhol kopott a reputációja - idézi a Népszabadság a Szonda Ipsost.

Megítélése mentes a szélsőségektől, még a vele leginkább kritikusak véleményei is 40 fölötti pontszámmá állnak össze.

S ugyanígy, a kedvező értékelések sem haladják meg az 53 pontot. Ebből a rendszerből az egyedüli kivételt a Fidesz hívei jelentik, akik 60 ponttal illették az államfőt - írja a Népszabadság Online a Szonda Ipsos adatai alapján.

Orbán Viktor pontszámvesztését nem a párthovatartozás szerinti véleményváltozások befolyásolták, a politikai táborok értékelése maradt, amilyen volt: a sajátjaitól 75, az ellenoldaliaktól 18 pontot kapott.

Gyurcsány Ferenc mostani 30 pontjának az a jelentősége, hogy utoljára egy évvel ezelőtt érte el ezt a határértéket, azóta alatta tartózkodott.

A lakosság egészén belül Orbán Viktor két éve kedveltebb, mint Gyurcsány Ferenc, s több mint egy esztendeje minden társadalmi csoportban rokonszenvesebb. Most viszont megítélésük az 50 év felettiek, valamint a - velük részben azonos - nyugdíjasok körében összeért: 38-39 pontot kaptak.

NOL-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.