BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horn: "Műveletlen, ócska, hétköznapi fasiszták"

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője kedd reggel a Magyar Televízióban arról is beszélt, hogy nincs szükség törvénymódosításra vagy a miniszterelnök által meghirdetett Magyar Chartára, csak alkalmazni kell a meglévő jogszabályokat.

"Nem a törvényalkotással van a baj, a jogszabály-alkalmazáson kellene változtatni. Ehhez azonban egy biztonságos, kiszámítható helyzet kellene Magyarországon. Nem Magyar Chartát kellene hirdetnie a kormányfőnek" - mondta Horn Gábor.

Kiemelte: nem ért egyet azzal, hogy a miniszterelnök szeptember 6-ra gyűlést hirdetett a szombati események után. Ugyanis attól a pillanattól kezdve, hogy Gyurcsány Ferenc hirdette meg a gyűlést, egy MSZP-s rendezvénnyé válik az esemény. Ha komolyan gondolta volna ezt a miniszterelnök, akkor informálisan egyeztetne a pártokkal és a civilekkel - tette hozzá. A politikus szerint "műveletlen, ócska, hétköznapi fasiszták" támadtak szombaton az emberekre.
 
"Ordas eszmék" szabadulnak el, erre pedig nem megoldás, ha bármelyik politikai erő megpróbál a maga számára hasznot kovácsolni - hangsúlyozta. A liberális képviselő hiányolta, hogy eddig sem a köztársasági elnök, sem az egyházi vezetők nem szólaltak meg a kérdésben. A politikus hozzátette: olyan helyzetet kell teremteni, hogy Magyarországon az állam minden egyes intézménye biztonságosan tudja alkalmazni azon lehetőségeit, amelyekkel megakadályozhatóak a szombatihoz hasonló események. – írja a ma.hu az MTI alapján.

Azonban Magyarországon az államrend-szervezeteknek nincsen ma tekintélye - tette hozzá.  Előzmények

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.