BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ötletesek" a magyar bűnözők: börtön helyett Thaiföld?

Thaiföld a magyar köztörvényes bűnözők kedvelt célpontjává vált, a délkelet-ázsiai országban a magyar büntetés-végrehajtás elől menekülők száma mostanra az ezret is elérte – tudta meg a Napi Gazdaság.

A napilap úgy tudja, az üdülőparadicsomnak nincs kiadatási szerződése Magyarországgal, mérete és bürokratikus rendszere pedig még annak a megállapítását is megnehezíti, hogy a körözött illető valóban oda menekült-e. Erős turistaforgalma miatt nem esik ki a világ vérkeringéséből és rendkívül olcsó odakint az élet. A havi átlagkereset 50 euró körül mozog, a magyar életszínvonalnak megfelelő körülményeket pedig 500 euróból fedezni lehet.

Az ORFK szóvivői irodája a lap információit sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Arra a kérdésre, hogy a fennmaradó személyekből hányan élhetnek Thaiföldön, az ORFK statisztikai adatokat nem tudott adni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.