BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ugyanazért a bűncselekményért többet ülhet a bevándorló – Szigorítana Berlusconi

Mind a római katolikus egyház, mind a baloldali ellenzék szerint igazságtalan megkülönböztetést jelentenek a szenátus által tegnap este jóváhagyott új, az illegális bevándorlókra vonatkozó törvények, amelyek szerintük a rasszizmust is bátoríthatják.

 A Silvio Berlusconi miniszterelnök kezdeményezte csomag értelmében a bűncselekmények elkövetése miatt elítélt illegális bevándorlókat egyharmaddal hosszabb időre történő elzárással is sújthatják, mint az olasz polgárokat. A bíróságok akár négy évre is börtönbe küldhetik az illegális bevándorlókat, ahelyett, hogy egyszerűen kiutasítanák őket.

A kiutasításra váró illegális bevándorlók fogva tartási idejét pedig 60 napról 18 hónapra növelték, összhangban az EU közelmúltban elfogadott bevándorlás-ellenes irányvonalával. Azt az ingatlant pedig, amelyet illegális bevándorlónak adtak ki bérlésre, el is kobozhatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.