BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cseh Laci Európa-csúcsa meghozta a második ezüstöt - Phelps halmozza a rekordokat

Cseh László 1:52,70-es Európa-csúccsal ezüstérmet nyert a férfi 200 méteres pillangóúszásban a pekingi olimpián - írja az Inforádió. Mindössze 67 századmásodperccel kapott ki a minden idők legeredményesebb olimpikonjává előlépő Michael Phelpstől - aki egy órával később megnyerte életének 11. olimpiai aranyát is.

A mezőny lényegesen jobban úszott a vártnál. Cseh Laci az első 50-en harmadik, a másodikon negyedik (54,59-es idővel), a harmadik után ismét harmadik helyen fordult. Az utolsó 50 méteren azonban még Phelpsnél is jobb időt úszott - aki világrekorddal gyűjtötte be az aranyat. Cseh Laci remek hajrájával 1:52,70-es Európa-csúccsal ért célba.

Cseh második pekingi ezüstérme egyben a magyar olimpiai küldöttség második ezüstérme.

Michael Phelps pedig sporttörténelmet írt: szerda hajnalban tizenegyedik olimpiai aranyérmét is megszerezte, így minden idők legeredményesebb olimpikonja lett. A 23 éves amerikai sportoló az egyaránt kilenc olimpiai aranyéremmel rendelkező finn Paavo Nurmit, az amerikai Mark Spitzet és Carl Lewist, valamint az orosz Larissza Latinyinát előzte meg azzal, hogy a 200 méteres pillangóúszásban, valamint a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is győzött - utóbbi számon is világrekorddal, 6:58,56-os eredménnyel.

Gyurta Dániel eközben az ötödik legjobb idővel került a 200 méteres mellúszás csütörtök reggeli olimpiai döntőjébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.