BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Gyurcsány igazán jó ember, helyén van a szíve, szándékai tiszták"

"Gyurcsánnyal nem tudnék ilyet tenni. Nemcsak azért, mert azonosak az eszméink, és mert jó vezetőnek tartom, hanem, mert igazán jó ember. Közelről látom őt, és tudom, hogy a szándékai tiszták, a szíve pedig a helyén van" – mondta Daróczi Dávid a HVG-nek arra a kérdésére, eljöhet-e az az idő, amikor – akárcsak Scott McClellan Bushról - kitálal főnökéről.

A kormányszóvivő a hetilapnak elmondta, sok olyan értéket tart fontosnak, amit polgárinak szokás nevezni, de mindig a szociális elkötelezettség és az emberi jogok liberális elvei jelentették az alapot. Szerinte nincs semmi ellentmondás abban, hogy kormányszóvivő létére katolikus teológusnak tanult, elvégre „egy időben még Gyurcsány is gondolkodott róla, hogy papnak áll.”

Egy pici részem nekem is volt például a miniszterelnök „a Fidesz pápább akar lenni a pápánál” fordulatában - mondta a lapnak Daróczi, amikor arról kérdezték, alkotott-e már maradandót miniszterelnöki beszédírásban. Daróczi Dávid leszögezte, kormányszóvivőként csak olyat tesz, amit a gyóntatófülkében is vállalni tud.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.