BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horn cáfol: nem mozdulnak a jobboldal felé - Más a felelősség

Az SZDSZ ügyvivője szerint az adórendszer átalakításával kapcsolatban a liberálisoknak ellenzéki pártként nem kell konkrét javaslatokat tenniük, a kormányon kívül ugyanis más a felelősségük, mint volt a kabinet tagjaként.

"Nincs értelme a számháborúnak" – jelentette ki Horn Gábor a köztelevízió Napkelte című műsorában. Kormánypártként  az SZDSZ-nek "igenis kellett számot mondania, mert azt kellett mondani, hogy mi ezt akarjuk elérni". Ellenzéki pártként viszont az a feladatuk, hogy megvárják, a kormány mit tesz le az asztalra, és azt kell értékelniük – idézi az SZDSZ ügyvivőjét a Hírszerző.

Horn mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Kóka János az MTI-nek szombaton úgy nyilatkozott: a kormány gazdasági programja csak akkor vehető komolyan, ha az ezermilliárdos adó– és járulékcsökkentést, valamint ugyanilyen mérvű állami kiadáscsökkentést tartalmaz.

Horn Gábor cáfolta, hogy az SZDSZ a Fidesz felé közeledne. Hozzátette: természetes, hogy a liberálisok ellenzéki pártként újrapozícionálják magukat, a párt értékrendje azonban továbbra is változatlan, nem mozdul a jobboldal felé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.