BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyes magyar élelmiszerek: 15 termék a listán - A sok külföldi között nem állunk rosszul

Az egészségre veszélyes magyarországi termékek miatt hetvenkétszer kellett riasztani tavaly az Európai Unió országainak hatóságait - derült ki a közösség élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó, úgynevezett Gyors Veszélyjelző Rendszerének összesítéséből.

A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal főigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az unió veszélyjelző rendszere arra szolgál, hogy az összes érintett élelmiszer- és takarmányellenőrző hatóság által felderített esetekről minden tagország értesüljön.

Szeitzné Szabó Mária hozzátette: a jelentésekben közlik azokat az eseményeket, amelyek kapcsán azonnali beavatkozás szükséges


Tavaly összesen 7354 ügyirat került a Gyors Veszélyjelző Rendszerbe - ez az előző évhez képest 7,5 százalékos emelkedést jelent.

A sok ezer európai eset között viszonylag kevés volt a magyar: 15 érintett konkrét hazai terméket, 72 ügy pedig magyar vonatkozású volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.