BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többen az előrehozott választások mellett

Ha most lennének a választások, a Fidesz kétharmados többséget szerezne, a parlamentbe a két nagy párt jutna be. A HVG számára kétezer-négyszáz ember részvételével készített kutatás szerint a pártok közötti erőviszonyok változatlanok.

A választóképes, magukat biztos szavazóknak tekintő megkérdezettek szűk kétharmada szavazna a Fideszre, bő egynegyede az MSZP-re. Az MDF és az SZDSZ egyaránt egy százalékkal maradna a parlamenti küszöb alatt – derüli ki a Medián HVG számára készített kutatásából.

Az elmúlt időszakban nem változtak a fő erőviszonyok, de egyre többen követelnek előrehozott választást. A Fidesz szavazók háromnegyede nem várná meg 2010-et, az MSZP táborában ugyanilyen arányú a Gyurcsány-kormányt támogatók aránya. Az SZDSZ támogatóinak nagy része vagy a koalíció újrakötését vagy a szakértői kormányt támogatná.

A politikusok népszerűségi listája nem változott sokat: az ellenzék egyes tagjainak elismertsége növekedett. A köztársasági elnököt Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Orbán Viktor és Dávid Ibolya követi. Szili Katalin hatodik helyével megelőzi Navracsics Tibort, akit Fodor Gábor követ. Az első tíz helyezettet Semlyén Zsolt és Göncz Kinga zárja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.