BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány ismét kényszerpályára állította az elnökséget

Az MSZP elnöksége kedd este hat órakor ült össze, és jó hat órán át tartott, amíg egyhangú álláspontot alakítottak ki Gyurcsány Ferenc indítványáról, amelyet az elnökség tagjai számára is váratlanul tett a szocialista frakció hétfői ülésén - írja a Népszabadság.

 A miniszterelnök ugyanis rendkívüli kongresszus összehívására tett javaslatot, amellyel alaposan meglepte a jelenlévőket. Úgy tudja a lap, többen is érveltek a javaslat ellen, köztük Lendvai Ildikó frakcióvezető és Veres János pénzügyminiszter is.

A kedd esti tárgyaláson meglehetősen éles vita alakult ki Gyurcsány Ferenc indítványáról, amelynek egyik fő motívuma az volt, hogy a miniszterelnök ismét kényszerpályára állította az elnökséget.

Végül Gyurcsány Ferenc meggyőzte a grémiumot, amely egyhangú szavazattal döntött a rendkívüli kongresszus összehívásáról. 

A  kongresszus időpontja szeptember 27-e és október 11-e között lehet, de ha az SZDSZ-szel megszakadnak a tárgyalások, akkor azonnal összehívják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.