BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Holnap dönt az MSZP Gyurcsány javaslatáról

Az MSZP a holnapi országos elnökségi ülésen dönt arról, összehívja-e a párt rendkívüli kongresszusát szeptember 27-ére, ahogy ezt ma Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök javasolta a szocialisták évadnyitó frakcióülésén.

Ugyanakkor az MSZP és az SZDSZ csütörtökön kezdi el az egyeztetéseket a képviselői irodaházban – közölte Lamperth Mónika, a kormánypárt elnöki kabinetjének vezetője. A szocialisták ötfős delegációjának összetételéről szintén holnap dönt az országos elnökség. Nyakó István szóvivő közleményében úgy tájékoztatott, hogy az MSZP-nek rövid távon három lehetőség közül kell választania.

Az egyik lehetséges út az, hogy az MSZP egyetért a Fidesszel, és támogatja a parlament feloszlatását, valamint előre hozott választások kiírását. A második: Fodor Gábor ultimátumának elfogadása, s a párt egy új, szakértői kormányt állít. A harmadik alternatíva pedig az, hogy a jelenlegi kormányt támogatva megkísérel társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programhoz és végrehajtja azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.