BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt vannak a legjobb magyar szakmai blogok!

Közösségi csomópont. Véleményvezér. Olyan valaki, akire hallgatnak − foglalja össze Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerkesztője azt, hogy szerinte mit is jelent bloggernek, azaz blogszerzőnek lenni. Becslések szerint Magyarországon jelenleg 20–30 ezer aktív blog üzemel – írja a Figyelő.

Egy-egy bejegyzés vagy akár komment ötleteket adhat, rávilágíthat olyan összefüggésekre, amelyeken a média átsiklott, vagy éppen tematizálhat egészen szűk rétegtémákat – ami viszont egy-egy szakterületen nagyon is fontos. A szakblogok sokszor hívják fel a figyelmet külföldi trendekre, kivonatolnak nemzetközi szaklapokat.

- Nincs időm arra, hogy naponta a nagy nemzetközi oldalak mindegyikét végignézzem, és így teljes piaci képhez jussak. A szakblogok ezt megteszik helyettem, ráadásul olyan szempontok szerint, amelyek a magyar piacon fontosak – mondja Soós Gergely, a Neo Interactive digitális reklámügynökség vezetője a Figyelőnek.

A blogok felkutatásának a nagy blogszolgáltatók nyitólapján, vagy a blogkeresők segítségével is nekivághatunk. Általában maguk a bloggerek is közlik az általuk szívesen olvasott lapok listáját, ami szintén hasznos kiindulópont lehet, amúgy pedig a legtöbb blogolvasó személyes ajánlás vagy a már olvasott netes naplók útján jut el kedvenceihez.

A Figyelő hetilap a magyarnyelvű vállalati blogok közül kiemeli a piackutatas.blog.hu, az erpblog.hu blogokat, és Wolf Gábor marketingtanácsadó blogját marketingcommando.hu-t. Az IT Lábjegyzet Bögel György, a CEU Business School tanárának blogja informatikáról, vállalatvezetésről, tudásmenedzsmentről. A Plastic.hu Sasvári József technológiai és énblogja, ahol a szerkesztő olyan kérdésekre keresi a választ, mint például, hogy miért jelent paradigmaváltást az új Google internetes böngésző, és hogyan tudunk a szabályokat megkerülve regisztrálni az Apple internetes boltjába.

A Bridgewealthmanagement.blogspot.com a legelőnyösebb befektetési lehetőségeket mutatja be.

Az aranylaz.freeblog.hu egy anonim bróker blogja a tőzsdei befektetésekről, az fxportfolio.blogspot.com pedig Sárdi Bence Londonban dolgozó tanácsadó blogja a kvantitatív kereskedésről és az automatikus rendszerekről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.