BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közlekedési és környezetvédelmi razzia!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a Mobilitás Héthez kapcsolódva szeptember 22-26 között Környezetvédelmi Akció keretében ellenőrzi a közúti gépjárművek káros anyag kibocsájtását.

Az ország négy nagy városában (Budapest, Debrecen, Győr, Szeged) öt napon keresztül, naponta változó helyen (közúton), összesen 11 környezetvédelmi ellenőrzésre felkészített gépkocsival végzik az ellenőrzést, várhatóan mintegy 2000 jármű mérésére kerül sor. A megfelelő állapotú gépkocsi tulajdonosai szimbolikus jutalmat kapnak.

A közlekedési hatóság által felügyelt rendszeres környezetvédelmi felülvizsgálat során a gépkocsik 98-99 százaléka „javítás nélkül megfelelt” minősítést kap. Ezzel szemben az elmúlt tíz évben rendezett közúti ellenőrzési akciók szerint ez az arány 50-85 százalék között változik. Ez az eltérés igazolja a környezetvédelmi felülvizsgálat indokoltságát, mutatja, hogy a gépkocsikat felkészítik a felülvizsgálatra, a felkészítéskor végrehajtják szükséges beszabályozásokat, de az üzemeltetés során a gépjárművek állapota jelentős mértékben romlik.

A rendszerben végrehajtott fejlesztések jó irányát igazolja, hogy legalább a megfelelő állapotú gépkocsik részaránya az évek során nő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.