BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: Gyurcsány megfutamodik a vita elől

Navracsics Tibor szerint már azt sem tudják Gyurcsány milyen szándékkal írta a Megegyezést. A képviselő szerint a hétfői parlamenti nap eseményei megmutatták: Gyurcsány Ferencnek csak az "előre lejátszott meccseken" van bátorsága részt venni.

A Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a parlament feloszlásáról szóló MDF-es javaslat mellett hétfőn, a Fidesz kezdeményezésére, egy másik vitát is lefolytathatott volna a parlament, mégpedig Gyurcsány Ferenc Megegyezés című programjáról. Ez a fideszes javaslat azonban megbukott, mert az MSZP nem támogatta a rendkívüli házbizottsági ülésen, hogy a házszabálytól eltéréssel a miniszterelnök programjáról is szavazzanak - tette hozzá Navracsics Tibor. Szerinte ez egyértelműen azt mutatja, hogy Gyurcsány megfutamodik a vita elől – olvasható a Népszava Online-on.

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: a miniszterelnök programjáról szóló vita és szavazás arról döntött volna, hogy a Megegyezés című írás többséget élvez-e az Országgyűlésben, azaz van-e perspektívája a kisebbségi kormánynak, van-e esély, hogy nem csak egyik napról a másikra bukdácsolva, alkuról-alkura haladjon a kormány. A miniszterelnöknek viszont – vélte Navracsics – csak az előre lejátszott meccseken van bátorsága részt venni, a nyílt végűeken nem.

Navracsics Tibor arról is beszélt, most már azt sem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc milyen szándékkal írta ezt a dokumentumot, hiszen a megjelenését követően cselekvést szolgáló tervnek nevezte, később programnak, majd tárgyalási alapnak, majd ismét programnak, a hétfői parlamenti napon pedig azt mondta, hogy ez egy esszé. Négy és fél millióért meglehetősen drága esszé - tette hozzá a fideszes politikus, utalva arra, mennyibe került a Népszabadságban fizetett hirdetésként megjelent írás közlése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.