BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sör-sör-sör-sör! Kétezer forint egy krigli az Oktoberfesten

Kezdetét vette a sorrendben immár 175. Oktoberfest - tudósít az InfoRádió Münchenből.

Hűvös, de jórészt napos időben vonultak be feldíszített lovaskocsijaikon a sörcsarnokok tulajdonosai és munkatársai a Terézia mezőre, ahol 80 óriássátorban máris megkezdődött a malátalé kimérése.

A hagyományoknak megfelelően az első korsót Christian Udo müncheni polgármester töltötte tele, és nyújtotta át Günter Beckstein bajor tartományi kormányfőnek, aki az elmúlt napokban botrányt kiváltó nyilatkozatával közvetve is felhívta a figyelmet az Oktoberfestre.

A sorrendben 175., tehát jubileuminak számító Oktoberfesten a kriglibe mért egy liter sör ára 8 euró 30 cent, azaz kétezer forint. Két évvel ezelőtt egy korsó ára még egy euróval kevesebb volt, de a vendéglátóipar meggyőződése szerint a drágulás a legkisebb mértékben sem csökkenti a sörfogyasztás mennyiségét, ami tavaly már megközelítette a 7 millió litert - igaz a látogatók száma is meghaladta a 6 milliót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.