BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Albert Györgyivel tréfált a Magyar Rádió - Kegyeletsértés?

Egy Albert Györgyit gúnyoló mondat hangzott el szombaton, a Rádiókabaré legutóbbi adásában. A műsor az újságíró halála után került adásba.

"Mert mi az élet, kérem? Egy energiamező, amely körülvesz bennünket, egy anyagcsere folyamat, amit Albert Györgyi sikeresen visszafordított a tévében" - hangzott el a Rádiókabaré szombati, október 4-i adásában. A kabarészámot, amely televízióműsorokról szólt, Aradi Tibor és Maksa Zoltán jegyezték; utóbbi a szám előadója is volt - tudósít az ATV.

A mondat megdöbbentően s kegyeletsértően hatott, hiszen az adás idején már tudható volt, hogy Albert Györgyi előző este meghalt. A hírt, amelyet pénteken 18.31-kor adott közre az MTI, szombat reggelre már mindenhol közölték. Nemigen képzelhető el, hogy az mr1 ügyeletes illetékesei, illetve akár a Rádiókabaré szerkesztői ne tudtak volna róla, annál is inkább, mivel azt az mr1 pénteken este bemondta.

A szöveg felkerült a Magyar Rádió online műsortárára is. Ott a szombati programban az olvasható, az adást hétfőn, azaz október 6-án 14.05-kor megismétlik. A Műsortár hétfői listáján azonban a műsor nem volt megtalálható.

A Rádiókabaré szerkesztőségvezetőjét, Sinkó Pétert nem sikerült elérni a műsor telefonszámán, amely a Magyar Rádió honlapján szerepel szintén mindenki elérhetetlen volt.

A hvg.hu érdeklődött az esetről a közrádió kommunikációs osztályán, ott nem tudtak az ominózus mondatról, reagálást későbbre ígértek. Kerényi György, az mr1-Kossuth adófőszerkesztője egyik telefonszámán sem volt elérhető a hvg.hu számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.