BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Értelmetlenné teszik a gyorshajtást" - 660 új traffipaxot vásárol a tárca

Hatszázhatvan új traffipax beszerzését és úgynevezett próbajogosítvány bevezetését is tervezi a szaktárca, a sebességhatárok szigorítása azonban egyelőre nincs napirenden – hangzott el az európai közlekedésbiztonsági nap alkalmából rendezett konferencián.

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára elmondta: a sebességkorlátozások ellenőrzése és súlyos szankcionálása javít a közlekedésbiztonságon, ezért nincs szükség tovább szigorítani a sebességhatárokat.

Az államtitkár elmondta, a rendőrség a közeljövőben 500 mobil és 160 fix telepítésű sebességmérőt vesz. Olyan traffipaxrendszert építenek ki, ami érdemben megváltoztatja a vezetési attitűdöt, mivel értelmetlenné teszi a gyorshajtást.

A pontrendszer és az ittas vezetésre vonatkozó szabályok szigorításának köszönhetően 24 százalékkal csökkent a halálos, 12 százalékkal a súlyos, 3 százalékkal a könnyű sérüléssel járó balesetek száma. Az ittasan okozott balesetek száma 26 százalékkal lett kevesebb.

Az idei traffipax-beszerzésekről és a szféra részleges privatizálásáról korábban a VGO még februárban beszámolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.