BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Gyurcsány a lehető legtöbbet hozta ki a válságból" - Giró-Szász a kormányfő kommunikációjáról

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc a lehető legtöbbet hozta ki a pénzügyi válsággal összefüggésben. Giró-Szász András politikai szakértő az InfoRádiónak azt mondta: a miniszterelnök kezdeményezésével megfogta az ellenzéket.

Századvég Alapítvány igazgatója egyelőre nem látja át, pontosan mi lehet a miniszterelnök mondanivalója azzal a kezdeményezéssel, amivel a közjogi méltóságokat, az ellenzéket, az önkormányzatokat és a szakszervezeteket egyaránt tárgyalóasztalhoz ültetné a válságkezelés érdekében.

Giró-Száz András ugyanakkor az InfoRádiónak rámutat: Gyurcsány Ferenc kommunikációs szempontból a lehető legtöbbet hozta ki a jelenlegi szituációból. Hozzátette: az ellenzék ezzel szemben hibázott, amikor nem volt partner a konszenzuskeresésben. 

Giró-Szász András úgy látja: a Fidesz ezzel elvesztett egy részcsatát. Szerinte az ellenzéki párt politikusa az együttműködés feltételévé szabhatta volna az előrehozott választásokat vagy a kormányfőcserét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.