BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Kiderült, hogy a kormány igenis cselekvőképes

Sokak mondhatják: nincs is nagy baj. De azért nincs, mert beavatkoztunk, és ki­derült: ez a kormány igenis cselekvőképes - mondta Gyurcsány Ferenc a Metropolnak.

A napilap pénteki számában a miniszterelnök úgy nyilatkozott, ha vége lesz a közvetlen válságnak, meg kell vizsgálni, hogy kik a ludasak abban, hogy nem érzékelte szinte senki Magyarországon, hogy a devizában való eladósodottságnak ilyen mértéke komoly kockázatokkal jár.

Szerinte olyan nem volt még, hogy a magyar miniszterelnök vasárnap este egy óra alatt beszél a brit és a francia miniszterelnökkel, a német kancellárral, a Valutaalap vezetőjével. Súlyos beavatkozás volt: egy sima fájdalomcsillapító már nem volt elég, a legkeményebb antibiotikumok kellettek. Gyurcsány a lapnak azt mondta, a meghozott intézkedésekkel a régió legstabilabb pénzügyi hátterű országgá váltunk.

„Az elmúlt két hétben jóval több tárgyalás volt a pártok között, mint az elmúlt két évben. Volt nemzeti csúcs, kétszer volt ötpárti találkozó, amelyet mi hívtunk össze, de ott volt az ellenzék. Persze továbbra is hallani az elmúlt két-három évben megszokott mondatokat és reakciókat, de nem lehet kikerülni az együttműködést: aki ilyen időkben nem együttműködő, arra azt mondják, hogy nem hazafi" - mondta a miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.