BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kósa: Gyurcsány kérjen bocsánatot és távozzon

Gyurcsány Ferenc távozását sürgette Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az egyetem melletti 56-os emlékműnél tartott beszédében.

A fideszes politikus szerint 1956-ban is kormányellenes jelmondatokat skandáltak az emberek, s a hatalom akkor is, és 50 évvel később, 2006-ban is rendőröket küldött a tüntetők ellen. "Akkor a Kossuth téren dobtáras géppisztolyból lőttek, a Deák téren gumilövedékkel, könnygázzal. Ennyit fejlődtünk ötven év alatt", mondta. Kósa Lajos ugyanakkor lényegi különbségnek nevezte, hogy ma demokráciában élünk, "az embereknek joguk van igazságot követelni és van bátorságuk is".

Az államadósságra utalva közölte, "Magyarország minden lakója közel 3 millió forinttal tartozik". Kósa szerint Gyurcsány Ferenccel nem lehet kilábalni ebből a helyzetből, "a baj okozója nem vezetheti ki az országot a válságból". Gyurcsány Ferencnek egy dolgot kell mondania: "bocsánat", és el kell mennie - jelentette ki Kósa Lajos Debrecenben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.