BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindenki hozhat magával még egy embert a nemzeti csúcsra

A miniszterelnök az MTV A szólás szabadság című műsorában elmondta: azt fogja javasolni, hogy a válságtanácskozás meghívottai hozhassanak magukkal egy-egy szakértőt is.

Az MTV műsorában Gyurcsány Ferenc azt mondta: bízik abban, hogy az ellenzék is részt vesz a nemzeti csúcson. A miniszterelnök a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este felidézte: a nemzeti csúcsot akkor találta ki, amikor pénteken "kifejezetten biztatóra" sikerült a találkozója a frakcióvezetőkkel, mert a résztvevők érezték a súlyát annak, hogy "itt valamit csinálni kell"- idézi az MTI-t a Népszabadság.

A kormányfő hangsúlyozta: azt fogja javasolni, hogy a nemzeti csúcsra meghívottak hívhassanak magukkal egy-egy szakértőt. A csúcs konkrét helyszínét még nem tudta megnevezni, de példaként megemlítette a Magyar Tudományos Akadémia nagytermét, amely szerinte alkalmas lehet a csúcstalálkozóra, amely a tervek szerint nyilvános lesz.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is: "semmi nem érinthetetlen", lépéseket kell tenni egymás álláspontja felé. Végig kell gondolni például, melyik az a pont a szociális ellátórendszerben, amelyet úgy lehet módosítani, hogy annak társadalmi hatásai nem lesznek elviselhetetlenek - fogalmazott.

Hangsúlyozta ugyanakkor: nem lehet gúzsba kötni a költségvetést és a kormányt. Mert ha gúzsba kötjük, nem lesz abban a helyzetben, hogy segítsen - indokolta álláspontját a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.