BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Mindig összeszorul a gyomrom, ha Gyurcsány Ferenc adócsökkentésről beszél"

Rég nem látott nehéz helyzetbe hozza a kormány a magyar családokat és Magyarországot azokkal a megszorító intézkedésekkel, amit kedden jelentettek be - mondta Navracsics Tibor szerdán.

A Fidesz frakcióvezetője szerint körülbelül kétmillió ember lesz kárvallottja a közszférában tervezett bér-, valamint a 13. havi illetmény befagyasztásnak, illetve a 13. havi nyugdíjak szigorításának. "Jó lesz félni, mert fájni fog" - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: az egyébként is nehéz szociális helyzetben tovább csökkennek jövőre a reálbérek és a reálnyugdíjak.

Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc megint hazudott, mivel többször is megígérte, és még október közepén is arról beszélt, hogy megvédik a 13. havi nyugdíjakat, megőrzik a nyugdíjak értékét és a svájci indexálást, ezzel azonban ellentmondanak a kedden bejelentett kormányzati tervek - számol be a Hírszerző a Független Hírügynökség jelentése alapján.

Navracsics szerint körülbelül egymillió nyugdíjas lesz a kárvallottja a 13. havi nyugdíj megvonásának, a közszférában pedig 700 ezer orvos, ápoló, tanár, szociális munkás és 100 ezer postás, vasutas, villamosipari dolgozó esik el a 13. havi illetménytől, illetve a béremeléstől.

Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva azt mondta, nem tudja komolyan venni Gyurcsány Ferenc kijelentését, miszerint ha a pártok megállapodnak, adóátrendezéssel készek csökkenteni az élő munkát terhelő járulékokat. Szerinte ugyanis a miniszterelnöknek az elmúlt négy évben számtalan lehetősége lett volna adócsökkentésre, de sose tette meg. "Mindig összeszorul a gyomrom, ha Gyurcsány Ferenc adócsökkentésről beszél, ennek mindig az a vége, hogy nő az adó" - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.