BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit üzent Gyurcsány Sólyomnak?

A miniszterelnök Sólyom László visszautasítására úgy reagált: mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ebben a kialakult helyzetben hogyan tud segíteni Magyarországon - tudósít a Híradó.

A kormányfő azon kritikájára mely szerint a csúcsnak nincs felhatalmazása jogi döntéseket hozni, Gyurcsány úgy reagált: a tanácskozás résztvevőinek feladatát nem akarja átvenni a nemzeti csúcs, sokkal inkább segíteni akarja a munkájukat a nemzeti összefogásban.

A kormány sajnálja, hogy Sólyom László nem megy el a nemzeti csúcsra. A szóvivő szerint a köztársasági elnök ezek szerint nem találja olyan fontosnak a helyzetet, vagy a témát.

Budai Bernadett megfogalmazása alapján az államfő rosszul ítéli meg, ha azt feltételezi, hogy nemzeti csúcson nem kompetens szakemberek vesznek részt.

A Fidesz értelmetlen PR-ötletnek tartja a miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti csúcsot.

Nem vesz részt Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke sem a Gyurcsány Ferenc által kezdeméynezett szombati nemzeti csúcson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.