BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Várhatóan már novembertől vízum nélkül utazhatunk az USA-ba

A tervek szerint novemberben csatlakozhat Magyarország az amerikai vízummentességi programhoz, ekkortól utazhatnak vízum nélkül a magyarok az Egyesült Államokba - tudta meg az MTI kedden diplomáciai forrásból.

A novemberi csatlakozás előtt az amerikai belbiztonsági miniszter is a térségbe látogat, a tervek szerint október végén Magyarországot is felkeresi. A neve elhallgatását kérő forrás hozzátette: az amerikai fél azt ígéri, hogy novemberre az utasnyilvántartó rendszer is teljes mértékben működőképes lesz, így minden akadály elhárulhat az elől, hogy a magyarok vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba - tudósít az InfoRádió.

Kedden az amerikai fél hivatalosan is bejelentette, hogy nyolc százalék alatt maradt az elutasított vízumkérelmek aránya a szeptember végén zárult pénzügyi évben. Emellett Magyarország minden szükséges megállapodást megkötött az Egyesült Államokkal. Az utolsó, szerdán aláírt egyezményt a tervek szerint hétfőn ratifikálja az Országgyűlés. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.