BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fidesz harcolni fog a 13. havi nyugdíjért

A Fidesz és a KDNP módosító javaslatot nyújt be, amely azt szolgálja, hogy a jövő évi költségvetést megalapozó törvényből kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - idézi Szijjártó Pétert az MTI alapján a Gazdasági Rádió honlapja.

Szijjártó azzal indokolta a 13. havi nyugdíj megőrzését, hogy a válságkezelés receptjét az európai országok adócsökkentésben, kamatcsökkentésben és növekedési programok bevezetésében látják. Szerinte semmiféle gazdasági és költségvetési kényszer nem indokolja a 13. havi nyugdíj elvételét. A politikus szerint a kormánynak önmagán kellene spórolnia.

Közölte, hogy a Fidesznek azért is harcolnia kell a 13. havi nyugdíj megőrzéséért, mert a párt korábban megállapodást kötött a nyugdíjas szervezetekkel, amelyben vállalták, hogy küzdenek a nyugdíjak reálértékének megőrzéséért.

Az Országgyűlés kedden délelőtt 210 igen, 169 nem szavazat és egy tartózkodás mellett támogatta Szabó Lajos MSZP-s képviselő azon javaslatát, amely érvényesíti a kormányzati takarékossági lépéseket a nyugdíjakról szóló jogszabályokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.