BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem teljes a demokrata siker - Nem lett meg a 60 fős csoport a szenátusban

Obama ugyan nagyon magabiztosan nyerte az elnökválasztást, de a "korlátlan" uralom egyelÕre csak álom marad a demokraták számára, mivel a szenátusi versenyben kedden csak öt fÕvel növelték biztosan a korábban velük szavazó két független szenátorral együtt 51 fÕs csoportjukat - írja az Index.

Négy államban nagyon szoros versenyt hozott a szenátusi választás, de az esély, hogy a demokraták hatvan szentátusi szék birtokába jussanak, elúszott - számol be az Index.

A hatvanfÕs álomhatár átlépése azért lett volna fontos a demokratáknak, mert a (százfős) szenátus 3/5-ös többségének birtokában automatikusan megakadályozhatnák a republikánusok obstrukcióját, akik nagyon sokszor ennek segítségével akadályozták a képviselÕházban kidolgozott törvényjavaslatok szenátusi megszavazását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.