BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Peru egy szőrtelen kutyát adna Obamának - Képek!

A peruiak imádják nemzeti kutyájukat. A csupasz és gyakorta fogatlan kutyus az inka királyok kedvence volt. Most pedig felkínáltak egy ilyen kutyust Obamáéknak.

Barack Obama megválasztott amerikai elnök győzelmi beszédében is kiemelte: sikere esetére kiskutyát ígért két lányának. A történet azóta is a bulvármédia egyik kedvelt témája; Obamának például sajtótájékoztatón kellett kérdésre elmagyaráznia, hogy legszívesebben menhelyről fogadnának kutyust, ám egyik lánya a legtöbb állatra allergiás, így valószínű, hogy tenyésztett kutya mellett döntenek.

Erre is szeretne lecsapni Peru: nemzeti kutyájuk ugyanis szőrtelen, így kisebb az allergia lehetősége. A 3 000 éve tenyésztett állat tulajdonosai egybehangzóan mondják, a kutya tökéletes az érzékeny gyerekeknek, ráadásul „nagyon barátságos és aranyos” – idézi a Reuters a perui szőrtelen kutyák baráti társaságának elnökét.

A perui hiedelem szerint a kutyának a megszokottnál magasabb a testhőmérséklete, ami segít a gazdájának az asztma és az ízületi gyulladások tüneteinek csillapításában.

Amennyiben Obama ezt a kutyát választja, a peruiak szeretnék, ha Machu Picchunak neveznék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.